Sunday, 27 August 2017

another holiday ♥

assalamulaikum and hii 

just an random post on august 2017. memasing tgh semangat layan KL sea games'17  tapi aku tgh mati kutu sesorg jaga kedai so why not up satu post. basically, sekarang aku dalam cuti semester tahun dua. insyaallah, less than 3 weeks akan b'ganjak ke semester lima tahun tiga
cuti buat apa? well, niat dihati nk settlekan lesen,insyaallah. tak keje sbb kedai skrg mana nk guna part-time worker sgt kan? so, buat part-time keje dgn ummi abah jagakan kedai (COMEY KIDS BUNDLE), booth (kalau ada event), promote homestay (COMEY KIDS HOMESTAY) and writing fyp proposal. also part-time babysitting firas zafran and blogwalking so here i am *typing new entry* 
who is firas zafran? firas ni anak jiran sebelah yg ummi mengasuh sementara parent dia keluar keja. baru umur 2tahun6bulan tp Masya-Allah sangat pandai membodek, minat gila dgn team hero marvel dan pelat. pelat tahap he panggil kteorg semua dgn panggilan baru, ayong (along), anyah (angah), bang chaq (abang), abby (baby) and bang chik (imim). kadang org anggap firas anak aku sbb kadang manja sangat dgn aku, kadang org anggap as anak baru ummi sbb sukaa sangat laaaa pepeluk menempek mcm mintak susu
dah tiga bulan jugak yuan & yuri with me. since habis matrik, my life always ada kekura. kei, yui (die already) and now yuan,yuri. kenapa bela? sbb kekura comey bila kita mandi & gosok cengkerang depa,satlgi depa nganga mulut. selalu acah marah bila depa tak mau makan. merasa la jadi ibu *serious, aku bahasakan diri as IBU bila sembang dgn depa* i really love my babies   but soon or later, aku akn lepas yuan & yuri ke habitat asal depa. sedih? allahu hanya Allah yang tahu
dah masuk tiga bulan chan hilang. hilang ke mana? wallahualam tak penah nampak kelibat dia dah skrg. sedih woo dah bela dr baby, dr garang suka mencakau sampai kita dapat jinakkan, manjakan, belai, gegedik, didik sampai dia pn sempat jadi ibu. tetibe baby mati dan hilang,chan pn hilang. dah pasang rantai leher, tp hmmm. mudah-mudahan yg dah ambik chan dpt jaga chan leklok. alhamdulillah, Allah gantikan kerenah chan kepada oyen (mak si chan) T.T 
sempat lepak with one of my best friend, azim. dulu pnh citer pasal dia dkt sini tp skrg mcm jarang. dia ni wlpn dia jauh beribu batu dkt sana dan dia baru pindah rumah dok marang tp aku agak terharu jgk sbb dia tak lupa datang jumpa aku kalau balik cuti dgn hadiah dan cekelat. our lepak place? kedai celup tepung pantai kerteh je. aku jarang cerita pasal azim sbb tak nak nnti ada org tersuka dia HAHAHAHAHA *now he back to aus* 
famili? masih bersama, takda unsur penambahan suami, abang ipar, adik ipar atau adik baru (wlpn imim selalu request adik baru HAHAHA) alhamdulillah, semoga Allah sentiasa panjangkan umur, pelihara dan berkati usia kami sekeluarga dan semoga pintu rezeki halal sentiasa terbuka buat kami, amin  

till then, bye 

Rainbow Lucky Charms
 
All Right Reserved To WanyNaziar.Edited By NabilaMedan