Sunday, 21 May 2017

Landing Port LKIM & Pepsi Blue Lake ♥

Assalamulaikum, good morning and hello world 

Sebelum hectic week start (presentation, test, submission assignment) datang menyerang b'tubi-tubi izinkan lah saya tambah post baru. eceh acah! padahal nak citer yang harituh baru keluar jejalan dgn member. org lain lepas jejalan kemain upload gmbr dkt ig tp sbb aku segan & nk save gmbr utk ltk dlm blog maka harini aku nk upload bebanyak! 

Wealls bangun pukul 5,30pg, b'tolak pukul 6pg dgn kuantiti 7 ketul manusia dlm 2 keta. first place kteorg p is landing port//pelabuhan LKIM, Chendering. pagi yg segar elok dimulakan dgn aktiviti yg cergas which is interview section utk collect data assignment economy aquaculture. sihat kan? 
Dah hbs section interview, dah siap breakfast baru la kita boleh move ke next destination which is Pepsi Blue Lake, Rusila, Marang, Tganu. tak jauh pn, dalam 5-10 minit je dari chendering. tempat dia tak lah tersembunyi sangat tp agak ke dalam. Tempat famous dan wajib datang. boleh google taip "pepsi blue lake//smk rusila" 
nazlia fitrah, suzana, ana, fatin, kakpah, yaya
Our concept are simple, G I G I H. GIGIH. Gigih. ang gigih ang jumpa. ang give up tak dapat pa laaa. kami-kami ni sanggup u-turn 2,3 kali dkt tempat sama, masuk lorong sana keluar lorong sini, masuk simpang sana keluar simpang sini, tanya guard kolej, tanya org kg semata-mata utk pepsi blue lake! yelah, alang-alang mai biarlah habis tercapai hajat ;)

so here we gooooooooo *gambargambargambar,scrollelaju*

nazlia fitrah
jemah ; ana, fatin, suzana, kakpah, yaya
my best gossipgirl, best sleepingpartner, best shoppingmember, best labpartner, best studybuddy, my best partnerincrime and most important, my best girlfriend 
literally just me,myself and i 
ada nampak jalan lurus belakang jemah? start dari situ la ualls kena jalan kaki

tapi takpe, ai share plan ;
1. Waze "SMK Rusila" sbb pepsi blue lake b'depan dgn sklh
2. Move sampai jumpa papan tanda "SMK RUSILA"
3. Belah kanan akn ada kawasan perumahan yg dlm proses pembinaan, masuk laluan tu


REMINDER//PERINGATAN
  • Kawasan Larangan (tindakan undang-undang boleh diambil jika menceroboh)
  • Airnya b'bahaya sbb berasid, pH 2.4 (kulit akan gatal kalau t'kena air)
  • Pegawai lepaskan 2000 ank ikan & semuanya mati
  • Cerunan bukit tdk kukuh,cerun & mudah runtuh (extra careful kalau lepas hujan sbb lecak)
So kalau you gais nk mai sini, datang lah. sbb setakat ni belum ada sekatan tp semua risiko adalah ditanggung sendiri. nak datang biarlah scr b'kumpulan at least 3 orang dan ke atas, bawak mineral water, pakai sport shoes (sbb mendaki sikit & jalan lecak) dan monopod! monopod giler penting! jaga adab! mulut jgn celopar gais. have fun tp hati-hati 

Oky last, 
Last words, gais kalau ada kawan-kawan/abang/sepupu sepapat (LELAKI SHJ) or ualls as student LI dkt petronas area Kerteh, Paka boleh la datang tempah bilik di COMEY KIDS HOMESTAY, bersih, selesa dan lengkap utk hari anda 
Till nextdestination, bye 

Rainbow Lucky Charms
 
All Right Reserved To WanyNaziar.Edited By NabilaMedan