Tuesday, 25 June 2013

Fasa Permulaan Baru Kehidupan :)

Waalaikummusalam 

Sekarang, wany dah tukar status. Dari "pekerja" kepada "pelajar". Dari "T'ganu" merantau ke "Perak". Dari "Shell" kepada "KMPk

Dulu-dulu, 
Kau nak sambung belajar mana lepas nie? "
Tak kesah, asalkan jauh dari famili aku "
Sekarang, tak payah tanya laa, sendiri akan cakap nak balik rumah cepat-cepat. Ok, saya homesick T.T 
Gambar 1# They make my life perfect :)
Air mata dan wany tak boleh dipisahkan. Sedih sikit nangis. Mengajuk mengada-ngade nangis. Marah sangat nangis. Rindu sesangat nangis. Konklusinya, sekarang wany jenis cepat terasa dan cenggeng *lap air mata guna hujung baju kurung macam mak-mak*

Sehari sebelum mendaftar, Abah bawak satu famili jejalan keliling Perak. Nak cipta satu memori indah saat-saat terakhir. Dapat la tengok sejarah antara fakta negeri dengan fakta permulaan cinta Ummi,Abah 

Kalau tak melawat tempat b'sejarah nie umpama tak lengkap laa lawatan kome ke negeri Perak nie. Maka, dengan tak semana-mana, melawat lah kami. Best. Ada kisah pasai pahlawan negeri Perak, , perit genting proses kemerdekaan, peta jalan seluruh negeri Perak. Kesenian pakaian and keris pon ada taw. Uolls should come and visit Perak Darul Ridzuan :)
Gambar 2# Gabungan dua eleman sempurna menghasilkan produk b'kualiti :)
Makan tengahari dekat area Menara Condong,Teluk Intan pastu shopping keperluan sikit dekat Billion. Lepas tuu, mostly masa habis dengan tido jee dalam keta *penat kerja tak habis lagi*
Gambar 3# Gigih menahan sebak membengkung di dada :'(
Traffic jam dari awal pagi even waktu tuu baru jam 8/9 pagi. Tak rushing sangat, cuma nak settelkan semua cepat sebab nak spand baki masa dengan famili *kesat lebihan airmata hujung baju kurung,sob sob*

Waktu nie toksah cakap laa, sebak semacam menerbu jiwa raga, just watlek,watpeach jee. Masih mampu sengih tayang gigi ambek gambar. Sampai laa satu masa,  KMPk dengan sukacitanya putar lagu islamik kekeluargaan. Perghhh, menitis air mata satu per satu. Ingatkan wany jee menangis, rupanya yg laen pon sibuk dok kesat air mata, Haha
Gambar 4# Just missing them badly :'(
Paling jauh wany pisah dengan famili, mungkin sekadar g lawatan waktu sekolah jee kot. Tak payah cakap berapa lama la pisahnya, seminggu pisah pon cukup menyesak jiwa raga. Seriously, rindu nak balik. Nak melepak dengan Abah, nak dengar Ummi b'leter. Ohh God :'(
Gambar 5# Sayonara :'(
Pernah satu hari, call Abah. Sembang merepek sekali sampai wany dengan Abah sama-sama terdiam. Sebak. At the end, Abah cakap, 
" Cukup kat sini dulu k, nanti call balik "
Letak fone. Pelok Mon-Mon nangis sampai keesokkannya t'kena demam. Hebat bukan? Well, anak manja Abah memang macam nie, hehe

Bila dah sihat dari demam kejutan budaya, dapat pulak call dari Imim. Katanya,
" Bila Angah balik pastu tak p-p sana dah? Imim rindu Angah "
Waduuuuh, banjir lagi Mon-Mon malam tuu. Sumpah. Hati nie dah tak mampu nak menahan kerinduan. Sumpah. Kalau ikutkan hati, nak je benti matrik balik rumah sampai bila-bila. 

Sekarang, wany kena b'pijak pada dunia yang nyata, rialiti, fakta. Teruskan hidup tanpa pantauan Ummi,Abah. Teruskan hidup tanpa bimbingan Ummi,Abah. Teruskan hidup sebagai perantau dgn sokongan kawan-kawan sekolah and roommates. Hidup sendiri dengan b'bekal semangat yg kian menipis 
Being far from family, it's does't mean that u can't find ur new happiens right? Diam bukannya mengajuk, sepi bukannya terasa, sunyi bukannya kosong. Cuma, masa masih menjaga saat pertemuan dua hati  

4 comments:

  1. Biasalah tu dik. insyaAllah dah lama nanti ok ler tu.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah, mudah-mudahan. Terimakasih akak :)

      Delete
  2. be strong la dik.. u know wht kawan2 lain pun in same situation jugak. n life kt matrik awesome okay. believe me. :)
    be chill. watlek watpeace k..

    ReplyDelete

Rainbow Lucky Charms
 
All Right Reserved To WanyNaziar.Edited By NabilaMedan