Monday, 16 September 2013

Sekeping Mememori dan Sejambak Kenangan :]

Waalaikummusalam 

Makin lama jadi student KMPk nie, makin diam jugaklah bloggie nie. Kesian pulak. Well. Nak cakap masa tak cukup, berlambak je rasanya. Nak cakap idea tak de, b'gelempangan jugak mencurah-curah. Mungkin hanya malas. Yaa, malas adalah jawapan kepada semua misteri

Weekend dimanfaatkan berlalu namun bersama. Hari Sabtu sama-sama outing. Hari Ahad beriadah b'jemaah keliling KMPk. Hari Isnin, Hari Malaysia, Hari siapkan semua roomwork. Happy Malaysian Day, malaysian :)


ENTRY PANJANG. GAMBAR BANYAK. 


Sabtu [140913], berdua dengan Mar, outing ke Aeon JJ. Niat awal-awal dalam hati nak beli KEPERLUAN sahaja tapi hampir RM100+ dileburkan utk KEHENDAK hati. Kuasa Allah, kita hanya mampu merancang, Allah yang menentukan #ayat penyedap hati, HAHA 
#Muka excited tunggu JJ bukak pukul 10,haha
Perkara pertama yang dicarik dalam JJ, tempat melantak senyapkan konsert rock kapak dalam stomach. Pagi-pagi dah mencekik KFC HotBox. Disebabkan masih awal pagi, KFC di kongker mostly students KMPk. Pusing sini,  "Ehh macam kenal", pusing sana, "Ehh, bukan JPP ke?", pusing depan "Ehh bukan Mardhiana Filza Bt Mayuddin?"
#Meet, Mardhiana Filza 
Konsert dah tamat maka window shopping pon bermula. Sebelum shopping, kuarkan elaun RM100 dulu, buat bekal. Kedai comel,masuk. Kedai baju,tengok. Kedai mahal,pandang. Lama jugak lah permainan ini dimainkan
Maka, setelah 2 jam permainan ini dimainkan, kteorg buat keputusan utk shopping barang KEPERLUAN dalam Aeon JJ. Siap buat list barang wkt majlis 3 in 1 semalam. Nampak kesungguhan utk b'jimat cermat disitu?
#Sebelum [List Kehendak]
#Selepas [Keperluan melebihi had elaun]
Dah habis shopping, mulalah balik window shopping. Pusing-pusing tengok benda-benda comel. Pastu jumpa Dayah and Yana dekat Chatime. Mula-mula, kekonon tak nak minum Chatime sebab pernah t'minum yg tak sedap. Pastu, t'goda tengok Yana shrupshrup macam sedap. Maka, t'belilah satu Grape Smootie,RM5.90 ;)
#Muka kekonon tak tergoda 
#Muka excited nak sedut menyedut, Haha 
On the way balik, wany dah membongkak kepenatan dalam bas. Rasanya semua orang alami benda nie. Rehat dalam 10minit, pastu terus kemas barang keperluan dan kehendak td. Rasa puas sebab dah tunaikan hajat selama nie. So settle dah barang kehendak selama ni
As conclusion, lepas kemas barang, wany kemas bilik and loker pulak. Lepas siap semua, mandi, gayut dengan Ummi,Abah and Whatsapp Afnan kejab. Then, 3 cawan nescafe O, bermanja dengan katil dan seterusnya membongkang dengan jayanya sampai ke pagi 

Ahad [150913], bangun awal-awal sebab dah puasang membongkang. Pagi, lain sikit sebab t'pelik dengan diri sendiri yang bangun awal-awal utk berus baju. Pastu, sarapan and menghadap laptop dalam 3-4 jam. Muak tengok laptop, pasang lagu p mandi. Bosan bosan bosan sampai t'tdo. Bangun excited nak p riadah dengan roommates,yeaaaaa 
#Seri Teja. T.04. B.08 
#Hard Time Will Always Reveal True Friends 
Hampir 4 bulan, kteorg berempat hadapi semua rintangan pahit hempedu, kelat salak putik, manis madu tualang akhirnya baru semalam boleh buat LOVE, even love tak berapa nak membentuk. Alaah, asal ada rupa cukup 
#The Guardians of Wanynaziar =]
#Inaz 
#Mar
#Yana
#Dayah
#Friendship is like a book. It's takes years to make. But seconds to burn. Protect your friendship

Isnin, [160913],  struggle siapkan Joetor book Chemistry and Biology, fill in the blank note Biology, kemaskan nota Computer Science, jeling-jeling buku Maths yg tak pernah rasa nak buat, Haha
#Niat dihati nak re-place correction tape, tapi dia patah la pulak. Saja jee letak gambar sampah, baru nampak kegigihan student PDT buat kerja :P
#Alhamdulillah, semua kerja dah settle
Maka, tamatlah sudah kisah wany di hujung minggu. So far, entry ni mengambil masa kira-kira 5-6jam untuk disiapkan. Itu pon lepas tolak tambah campur bahagi masa transfer gambar, edit gambar, facebook, whatsapp, wechat, hehe

Insyallah, lepas nie nak struggle utk PSPM 1. Lupakan result UPS 1. Kembali kepada tujuan asal melarikan diri ke Perak. Kembali kepada tujuan utama datang KMPk. Kembali kepada zaman struggle SPM. Mudah-mudahan jalan Wany kearah 4Flat dipermudahkan. Amin 

Sekian, terima kasih 

Sunday, 15 September 2013

Happy Weekend from Gopeng,Perak :]

Waalaikummusalam 
#Nur Syazwani Bt Mohd Naziar :]
  Sometimes, it's not the person you miss but the memories and feelings you had with them 

Rainbow Lucky Charms
 
All Right Reserved To WanyNaziar.Edited By NabilaMedan