Monday, 27 January 2014

Sanah Helwah 46 Zaini Jib :-)

Waalaikummusalam 
#Separuh genetic information kite, ZainiJib
9 Januari was actually my beloved Ummi birthday. Almost every years accept for this year, my family and i will celebrate it by just wish, 'Happy Birthday Ummi' and sometime special dinner. Simple but yet it's beatiful memories to be memorized. Unfortunelly, this year, only I and me able to wish 'Happy Birthday' through sms and short calling,sobsob T.T 

Lumrah, bila jauh rasa rindu lebih mendalam dan mencengkam kalbu gituu. Of course, bila rindu ditatapnya gambar. Bila rindu dicallnya. Bila rindu dismsnya. Sikit banyak, lama-lama mesti t'selit rasa jemu kan?

Disebabkan wany nak selalu Ummi rasa 'life' bila rindu wany, wany decided nak hadiahkan bantal handmade. Even bukan wany yg 'made'kan dia, tapi design, colour, size and payment, 100% from me. Mudah-mudahan dgn cara nie, bila Ummi rindukan scandal ke-2 Abah yg comel cun cantik nie, dipeluknya bantal kite, ditatapnya gambar kita sambil call-call kite. Adoi, baru feel habis,haha

#Lakarankasar
First of all, kena lah ada lakaran kasar utk pillow. Ala, sekadar main conteng-conteng, coreng-coreng je. Wany main dgn 3 main colour shj. Dark coklat, peach pink and dark pink. Dgn hiasan button sikit-sikit. Idea dicetuskan dr sumber Mr Google. Susah jugak sebenarnya nak jadi kreatif nie, serious!


#Lakarankasar
Ini sebenarnya card handmade. Yg nie baru 100% wany punya hasil kerja. Actually, main dgn kertas warna jee. Nak outing dah tak boleh jadi guna bahan sedia ada. Gabungan kertas A4 colour, plain and box board. Jimat tapi exclusive and limited edition for Ummi sahaja
#Terbaik dari TwoSistarFelt!
Last but not least, special handmade pillow orginal and fresh siap! Even, 180' berubah tapi wany masih b'puas hati. Tak sabar nak tengok Ummi kite simpan bantal kite. Yeaaah! Excited! Haha

And, lastly, 
#ZainiJib
Ummi, Sanah Helwah! Alhamdulillah, tahun yg ke-46 Ummi melihat dan merasai keindahan dunia. Alhamdulilah, tahun ke-19 Ummi jadi Ummi t'baik dunia dan akhirat angah. Kata-kata itu doa, jadi angah doakan, 


 Semoga Allah panjangkan dan berkati usia Ummi sebab Dia Maha Kuasa. Semoga Allah limpahkan,murahkan dan berkati rezeki yg halal dan terbaik utk Ummi sebab Dia Maha Pemberi Rezeki. Semoga Allah sentiasa adakan Ummi utk kami sampai Angah dijemput Ilahi."

" Walau siapa pun kita, 
Walau sehebat mana pun kita, 
Walau berjaya setinggi langit pun kita, 
Tanpa doa dan restu seorang insan ini, 
Maka tiadalah keberkatan dalam hidup, Ibu "

Terimakasih sebab jadi Ummi angah. Terimakasih sebab mengadungkan dan melahirkan plus susukan Angah. Terimakasih sebab mendidik dan membesarkan angah. Terimakasih sebab jadi bank angah. Ummi, terimakasih sebab cintakan dan sayangkan angah 

Akhir kata, " Things end. But memories last forever ". I Love You Ummi ;-)

No comments:

Post a Comment

Rainbow Lucky Charms
 
All Right Reserved To WanyNaziar.Edited By NabilaMedan