Tuesday, 15 July 2014

Can you feel me when i think about you?

Waalaikummusalam
Kalau kecik-kecik dulu kemain excited kalau Ummi,Abah nak bawak shopping raya. Tak payah cakap memasing dah faham sangat dah. Since sekarang zaman belia remaja, niat dihati masih mahukan perhatian itu tapi Ummi,Abah pesan,

“ Angah kan dah besaq panjang. Kami nak jaga adik-adik jaa. Takkan laa hat tuu pon Ummi Abah nak siapkan lagi?

Kata-kata itu memberi motivasi atau lbh kepada disalah erti kepada,

“Pergi lah shopping sendiri

Maka, diri nie yang ajet-ajet besar panjang dah terlajak excited shopping tapi bukan utk diri sendiri jee sebab dah niat sebelum dapat elaun lagi nak belikan buah tangan cederahati dekat jantung hati intan permata yg kat T’ganu nuuh
Sebelum nak beli tuu, awal-awal dah plan tahun nie memang-memang-memang nak sangat-sangat-sangat belikan hadiah utk semua t’utamanya Ummi,Abah. Memandangkan wany masih dlm zaman belia remaja, bajet agak terhad tapi still nak beli. Insyaallah, tahun depan mungkin boleh lebih sikit? Hmm,mungkin


#Tadaa, hasil duajam survey!
Utk Ummi, wany belikan tudung dan brooch. Memandangkan Ummi anak jati negeri Perlis maka gabungan tudung tuu serasa sangat sesuai, hehe. Tambah sikit dgn brooch huruf N,S. Mewakili ape? Hah! Biarkan misteri,haha
Dan, utk Abah, wany belikan kain pelekat sebab Abah suka pakai kain pelekat kat rumah. Dah berusaha carik warna hijau kuning tapi tak jumpa kite T.T Tapi apa-apa pon,bila lelaki pakai kain pelekat baru nampak macho macam Abah-Abah,Haha
Pakej! Tahun nie tetibe t’buang tebiat nak bagi kad raya. Tapi nak lagi rock reka and buat sendiri. Cap jari jemari tangan WanyNaziar Sdn.Bhd weyh. Penat kumpul idea 2 hari 2 malam! Konsep I, biar simple asalkan ikhlas sesuci lebaran

#Limited Edition!
1# Cover depan – Actually dia blink-blik tapi sebab guna camera tambah cahaya si matahari maka tengelam terus
2# Cover blkg – Hah! Yang nie rare sikit. Ajet-ajet buat jenama sendiri siap bar code kauu. Bar code apa wany guna? Memandangkan utk tontonan parents, wany guna nombor IC jee, senang malas pikir jauh sgt
3# Sampul surat – Adaptasi dari kad undangan kawen jiran cuma tukaq sikit biar dia ada original sendiri. Hehe
Unnumber# Dalam – Itu kalau tak blur kan malu iiii. Itu ucapan sikit khas utk Ummi Abah since tu kad utk my lovely parents ;)

Memandangkan diri ini sangat excited nak balik raya, lepas dah siap card raya terus carik kotak masukkan semua dalam satu bekas. Pastu balut siap-siap, Insyaallah tak lupa or gopoh sibuk carik pembalut hadiah bila kat rumah
Ohh lupa, wany tahu kakak wany mesti baca maka,
 “Along, please keep it as a secret. I know Ummi,Abah tak kan baca blog kitee,hehe. Don’t worry, Insyaallah utk angpa semua pon ada cuma tak mau tunjuk satlgi tak surprice laa kan? hehe. Can you?

Walau apa yang wany berikan tak semewah dan semahal  mana memandangkan kewangan tak sekukuh zaman kerje dulu  tapi yang penting perasaan bahagia tuu yang penting. Insyaallah, tahun depan UP sikit,haha. Dah sebulan tak jumpa famili. Ummi,Abah can you feel when I think about you? Ah! Tak sabar nak bagi! Ohhmaigad!
As conclusion, Alhamdulillah, persiapan raya dah 60perseratus siap. Lagi 40perseratus  cuma tunggu diri sendiri balik T’ganu, kumpul ramai-ramai buat kuih raya dan b’jemaah gotong royong cuci rumah. Ohhmaigad! Excitednya! Tak sabar nak balik!
Insyaallah, sementara masih dalam Era Anak Dara disisi keluarga tercintalah wany beraya. Manalah tahu, kot-kot tahun depan beraya disamping suami tercinta pulak ka? 
Maiigad! mood gatai tak bertempat,haha. InsyaAllah, tahun ini masuk tahun ke-3 beraya di Kerteh,Terengganu, Yahooo,Excited!
Till then, Assalamualaikum semua 

No comments:

Post a Comment

Rainbow Lucky Charms
 
All Right Reserved To WanyNaziar.Edited By NabilaMedan