Tuesday, 15 July 2014

Friendship is a never fading bond :)

Waalaikummusalam 
Ehmm,
Tahun ni masuk tahun kedua sambut first day Ramadhan jauh dari famili. Even T’ganu dgn Perak masih dlm bumbung rumah M’sia tapi perasaan  rindu, gembira, sebak dan sedih  tak dapat sahur dan iftar hari pertama dgn famili bergabung menjadi suatu perasaan yg sukar digambarkan 
Ok, kalau dulu wany penghuni Teja, tahun nie jadi penghuni Kerian pulak. Kalau dulu selak langser nampak pandangan bumi Gopeng yg hijau kali ni nampak bangunan para Ilmuwan. Rasa malas, tengok makmal sains terus naik balik semangat!
Ohh,since blok Kerian paling baru *Teja paling lama sbrnye!* maka kemudahannya lebih sikit dari Teja. Ada extra rak kasut jee pon. Ada tiga ketul kafe kt blok. Paling senang, kalau muak nasik, selak langser ngusha burger jee, blok plk siap dkt dgn segala tempat kuliah. Well, tahun ni UP sikit umur maka geng hakak-hakak PDT Sem 3 semua kongker tingkat 4 maka kemudahan utk melepak amatlah dimaanfaatkan,hehe
Dan, tahun ni masuk tahun kedua Ramadhan dgn roommies. Bukan roommies Teja,T4.B08 tapi dgn roommies Kerian T3,B31. Kalau dulu update pasai roommies Teja, kali ni nak update pasai roommies Kerian pulak. Baru adil kan?
#Lovely Kerian, T.3 B.31
Si tudung biru classmates since high school, Sheiffa, Si tudung oren rimau, Dila and Si tudung hijau rimau, Odah
Sebulan plusplus dah jadi roommates and it’s ohsem pergh to have them  for this semester. At first memasing malu-malu kucing. Even sama-sama PDT tapi since we all come from different modul so setakat kenal nama tak kenal rupa
Flashback! mula-mula masuk bilik ni ingatkan Odah dgn Dila nie junior wany tp rupanya geng PDT Modul 1. Hat tudung biru tuu sahabat terindah sepanjang abad!  So lepas nie senang laa nak study Bio dgn Sc Comp, ngusha sebelah katil jee, haha
#Nah, 6 ketul gambaq anak dara Kerian T.3, B,31
Insyaallah, ada rezeki wany akan perkenalkan semua roommies. Al maklumlah, nak mengUpdate seketul entry pon makan masa b'hari-hari baru siap. Itu pon buat draft dulu. Tapi, kalau nak kenal-kenal roommies lama, boleh klik Sini dan Sini

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

#Wajah kesayangan hamba
Bro, mungkin apa aku nak cakap ni buat kau loya ka muntah hijau ka apa ka tapi main utama aku, aku nak kau tahu apa aku rasa tentang kau. Sebab selama kita berkawan aku bukan jenis  straight to the point. Well, since I’m blogger so bloggie ni jadi medium utk aku luah. So, hasif, andai kau terbaca entry ni, aku cuma nak cakap,
“Thanks a lot for being my precious friend. Terimakasih sebab kau always layan lawak banggang abad lepas aku. Aku hargai kesudian kau pinjamkan mata dan masa kau utk baca masalah aku dan paling penting kau jadi penasihat tak berbayar aku selama kita berkawan. Dan, actually, aku rindu kau since aku rasa kelas sangat sunyi tanpa kau. Thanks bro sebab kau selalu jadi penenaman sunyi aku. Thanks a lot bro.”
Salam Ramadhan dan Nuzul Quran semua

No comments:

Post a Comment

Rainbow Lucky Charms
 
All Right Reserved To WanyNaziar.Edited By NabilaMedan