Sunday, 10 August 2014

Random Talks ♥

Waalaikummusalam 

Alhamdulillah, dah seminggu dekat KMPk dlm usaha menghabiskan baki lg separuh Sem 3. Pejam celit pejam celit, dah separuh sem kaaau! Hari selasa ni dah nak masuk Dewan Seri Kinta (DSK) nak jawab Ujian Pertengahan Semester III (UPS 3). Fuuuh!

Tapi, since cuti raya campur cuti pertengahan sem cuma seminggu maka diri ni terbawak balik pulak mood raya tuu. Bila ketupat, laksa, bihunsup dan kuih raya dah b'gabung dgn mood raya maka bila nak switch on mood belajar Ya Allah, payah liat taksoh kira lah. Nak ke kuliah pon gigihkan diri jaa 

Disebabkan masih dalam mood raya, hari jumaat lepas dapat jemputan beraya dkt rumah penyelia Blok Seri Ipoh. Sape cakap dok matrik tak boleh beraya? Sape habaq dok matrik tak boleh melantak nasi empit, kuah kacang, pulut kunyit? Sape cakap kalau beraya tak boleh ke blok dak-dak laki? Haha

Golongan kekenyangan melantak pulut kunyit. Terimakasih Encik dan Puan Penyelia Blok Seri Ipoh 
Salah satu kelebihan hadik-hadik dapat KMPk ni korang dapat fheeling-fheeling model buat photoshoot dkt padang golf. Padang golf? Alaa, padang lapang blkg HEP tuu. 
Since wany dgn roommies masih pegang tittle pelajar maka b'bekalkan smartphone memasing, acah-acah model laa sekejab. Tidaklah pro mana tapi, bukan seketul dua gambaq, mau dekat enampuluh keping gambar. Buat kenangan kan, apalah salahnya?
Sheiffa Roseley, dari classmates kpd blokmates dan sekarang pulak jd roommates. Bukan senang nak pindah-pindah tittle, tapi we did it! 
Naiga Woof Club 
Pasai apa Naiga Woof Club? Sebab, wany obses dgn one of EXO song which is Wolf, Pepagi weekend, pepetang, memalam asyik dok "Geurae Wolf Naega Wolf" sampaikan roommies dok ajuk siap gaya sekali. Thats why laah we put that name. Sweet kan mereka? 
Motif? Acah-acah pacukan kaki kehadapan sambil maju menuju kejayaan yang pasti. Boleh? Haha
I just love this picture. Beautiful ladys with summer background. 
Bagi wany, beraya tetap ada makna walaupun duit raya dah makin tak dapat. Duit boleh carik tapi famili, kawan-kawan? Maka, sambutan raya sesi roommies pakej sekali dgn photoshoot. Simple tapi kenangan tuu penting. 
Well, dah penat b'gambar diri, apa kata kalau baring? 
Roommies tahun ni satu kapal!, Yeaah! Bila angkatan Pelajar Dua Tahun (PDT) dok dalam satu bilik jadi rasa semua urusan senang dan cepat settle. Tak siap assignment bak sini kau punya aku copy. Memanjang score high marks tropical quiz kimia. Sampaikan ambik quiz pon bantai satu lecture (PDT modul 1,2 gabung, modul 3 asing). Nak gosip-gosip pon senang,sekaligus jee
Jadi, selesai dua tahun Ramadhan dan Syawal dgn roommies. Alhamdulillah, bahagia dan gembira bersama mereka. Panjang umur, murah rezeki tahun depan ber-Ramadhan dan Syawal 100% dgn famili tercinta lagi tersayang sepanjang hayat,Insyaallah 
Dr Wanynaziar to-be, Insyaallah 
Abah ; Angah nak tak jadi doktor hewan ?
Wn ; Ehh abah macam tau-tau jaa angah tgh study bab hewan
Abah ; Senang sikit. Satlgi abah tinggai call angah 
Seronok utk belajar benda baru, seronak utk belajar balik benda yang dah di ajar dlm kuliah yg tak fokus hadam. Seronok kalau dapat tittle Doktor. Tapi paling seronok kalau dapat bahagiakan Ummi,Abah dgn kejayaan diri sendiri. Insyaallah 
Rasanya, takat nie jaa kot. Idea pon dah makin tengelam timbui. Tambah pulak memasing sibuk dgn study utk UPS gaya macam nak ambik PSPM. Akhir kata, Salam Lebaran dari KMPk  dan mohon sama-sama doakan kejayaan kami para pelajar PDT Sem III 
Till we meet again, Assalamualaikum 

Friday, 1 August 2014

Salam Lebaran Kosong-Kosong ♥

Waalaikummusalam 

Dari zaman budak comot berhingus sampai lah dah besar panjang memang  WAJIB raya pertama pakai baju warna sedodon. Pernah jugak cuba nak lari dari tradisi ni tapi serasa mcm pelik jee. Macam tahun nie, ajet-ajet nak rare sikit. But at end, sedondon jgk :]

And this year, our theme is PURPLE  

First of all, tak lengkap raya kalau tak #selfie! maka, I tempek-kan seketul gambar I di pagi raya yg sangat secuci lebaran ualls

#PDT KMPk Sesi ’13-‘15

Second, ini klise tapi apalah makna raya andai tdk menyambutnya b’sama keluarga tercinta? Biarpun sepupu sepapat penambah perisa, sahabat handai kenalan sekampung penyedap duit raya tapi KELUARGA adalah keutamaan saya! Yeeeah!

Maka dengan itu, Alhamdulillah, tahun ni masih b’kesempatan sambut Hari Lebaran Aidilfitri b’sama Ummi,Abah and siblings. Manalah tahu an kot-kot tahun depan sambut Lebaran dengan suami pulak?  Hek! Gatai!

Ouh, tahun nie I tak buat part time kerja macam last year since balik sini pon 3hari sebelum raya. Itu pon tahan kemutu bontot 18JAM dalam bas. Balik-balik rumah pon semua dah siap tergantung dan terhidang, tunggu masa nak raya jee. And, tahun nie sedih ahh duit raya tak mashyuk!
#Naziar and Zaini Family’s  

Third, siapalah kita tanpa Ibubapa dan siapalah wany tanpa Ummi dan Abah. Seandainya entry sebelum ni kemain excited cerita pasai beli hadiah buat Ummi,Abah tercinta, kali ni secara ringkas nak jugalah tunjuk kat sapa-sapa hat baca bloggie cheq sapa sebenaqnya Ummi,Abah wany. Kot-kot lah depa nie lah kawan hat sama-sama belajaq dulu dak pon nak buat bandingan muka cheq nie follow sapa? Haha

#My Lovely Ummi, Pn.Zaini Bt Jib

Me : Ehh cantik laah  kesang (kerosang) Ummi
Baby : Eleh nak puji diri sendiri laah tuuh

#My Lovely Abah, En.Naziar B.Hashim

Me : Abah pakai laah kain pelekat hat Angah beli tuuuh. Baru maching
Abah : Tak maau aih, busuk tak basuh lagi
Me : Yelaaah 

Suddenly,

Me : Ehhh, Abah pakai kain pelekat Angah?
Abah : Yelaah ada orang tuu buat muka kat kite tadi
Me : Yeeeah! Saaaayaaang Abah!

#Be Stongest Couple in the World, Stay Love Each Other and Keep Protect Each Other!

 Ummi,Abah. Terimakasih atas jasa kalian melahirkan, mendidik dan membesarkan Angah. Terimakasih atas nikmat cinta dan kasih sayang yg kalian curahkan tanpa kurang walau sebesar zarah sekalipun. Terimakasih atas wujud rasa Syukur dipilih menjadi permata hati kalian. Walau sejauh mana kaki ini melangkah, wajah, peringatan, nasihat dan ajaran kalian kuat terpahat didada. Even now I’m big sister but I still ur little Angah kan? Anywhere, Me love both of you Ummi,Abah!”

#Ya Allah, Peliharakan mereka buatku

#Anak-anak perantau. Dari SinTokyo and GopengHagen!

Dalam kita b’gembira menyambut Lebaran jangan dilupa pada yang telah tiada. Juga, Al-Fatihah pada mangsa-mangsa MH17, Gaza dan pada Arwah Tok Wan Jib, Tok Merah, Tok Hashim dan Pak Wa. Moga roh kalian tenang di alam sana

Akhir kata, tangan dihulur menyusun sepuluh jari memohon ampun dan maaf pada semua andai wany dan keluarga TERnegatif pada kalian. Bak kata iklan zaman sekarang kita kira Kosong-Kosong yeeer. Moga Lebaran kali nie menjadi Lebaran paling bermakna buat kita, Amin

Sekian update dari Kerteh,Tganu. Till we meet again at Gopeng,Perak!  

PROMOTION!

Baju raya tak muat sebab badan naik? Atau mahu tampil b’lainan di rumah terbuka kenalan? Atau kecemasan baju raya terbakar?! Hilang?! Silalah FOLLOW dan MEMBELI BELAH di SYAZAA_SHOP dgn kadar yg segera sementara STOK masih ada dgn harga yg b’patutan!

Rainbow Lucky Charms
 
All Right Reserved To WanyNaziar.Edited By NabilaMedan