Sunday, 10 August 2014

Random Talks ♥

Waalaikummusalam 

Alhamdulillah, dah seminggu dekat KMPk dlm usaha menghabiskan baki lg separuh Sem 3. Pejam celit pejam celit, dah separuh sem kaaau! Hari selasa ni dah nak masuk Dewan Seri Kinta (DSK) nak jawab Ujian Pertengahan Semester III (UPS 3). Fuuuh!

Tapi, since cuti raya campur cuti pertengahan sem cuma seminggu maka diri ni terbawak balik pulak mood raya tuu. Bila ketupat, laksa, bihunsup dan kuih raya dah b'gabung dgn mood raya maka bila nak switch on mood belajar Ya Allah, payah liat taksoh kira lah. Nak ke kuliah pon gigihkan diri jaa 

Disebabkan masih dalam mood raya, hari jumaat lepas dapat jemputan beraya dkt rumah penyelia Blok Seri Ipoh. Sape cakap dok matrik tak boleh beraya? Sape habaq dok matrik tak boleh melantak nasi empit, kuah kacang, pulut kunyit? Sape cakap kalau beraya tak boleh ke blok dak-dak laki? Haha

Golongan kekenyangan melantak pulut kunyit. Terimakasih Encik dan Puan Penyelia Blok Seri Ipoh 
Salah satu kelebihan hadik-hadik dapat KMPk ni korang dapat fheeling-fheeling model buat photoshoot dkt padang golf. Padang golf? Alaa, padang lapang blkg HEP tuu. 
Since wany dgn roommies masih pegang tittle pelajar maka b'bekalkan smartphone memasing, acah-acah model laa sekejab. Tidaklah pro mana tapi, bukan seketul dua gambaq, mau dekat enampuluh keping gambar. Buat kenangan kan, apalah salahnya?
Sheiffa Roseley, dari classmates kpd blokmates dan sekarang pulak jd roommates. Bukan senang nak pindah-pindah tittle, tapi we did it! 
Naiga Woof Club 
Pasai apa Naiga Woof Club? Sebab, wany obses dgn one of EXO song which is Wolf, Pepagi weekend, pepetang, memalam asyik dok "Geurae Wolf Naega Wolf" sampaikan roommies dok ajuk siap gaya sekali. Thats why laah we put that name. Sweet kan mereka? 
Motif? Acah-acah pacukan kaki kehadapan sambil maju menuju kejayaan yang pasti. Boleh? Haha
I just love this picture. Beautiful ladys with summer background. 
Bagi wany, beraya tetap ada makna walaupun duit raya dah makin tak dapat. Duit boleh carik tapi famili, kawan-kawan? Maka, sambutan raya sesi roommies pakej sekali dgn photoshoot. Simple tapi kenangan tuu penting. 
Well, dah penat b'gambar diri, apa kata kalau baring? 
Roommies tahun ni satu kapal!, Yeaah! Bila angkatan Pelajar Dua Tahun (PDT) dok dalam satu bilik jadi rasa semua urusan senang dan cepat settle. Tak siap assignment bak sini kau punya aku copy. Memanjang score high marks tropical quiz kimia. Sampaikan ambik quiz pon bantai satu lecture (PDT modul 1,2 gabung, modul 3 asing). Nak gosip-gosip pon senang,sekaligus jee
Jadi, selesai dua tahun Ramadhan dan Syawal dgn roommies. Alhamdulillah, bahagia dan gembira bersama mereka. Panjang umur, murah rezeki tahun depan ber-Ramadhan dan Syawal 100% dgn famili tercinta lagi tersayang sepanjang hayat,Insyaallah 
Dr Wanynaziar to-be, Insyaallah 
Abah ; Angah nak tak jadi doktor hewan ?
Wn ; Ehh abah macam tau-tau jaa angah tgh study bab hewan
Abah ; Senang sikit. Satlgi abah tinggai call angah 
Seronok utk belajar benda baru, seronak utk belajar balik benda yang dah di ajar dlm kuliah yg tak fokus hadam. Seronok kalau dapat tittle Doktor. Tapi paling seronok kalau dapat bahagiakan Ummi,Abah dgn kejayaan diri sendiri. Insyaallah 
Rasanya, takat nie jaa kot. Idea pon dah makin tengelam timbui. Tambah pulak memasing sibuk dgn study utk UPS gaya macam nak ambik PSPM. Akhir kata, Salam Lebaran dari KMPk  dan mohon sama-sama doakan kejayaan kami para pelajar PDT Sem III 
Till we meet again, Assalamualaikum 

No comments:

Post a Comment

Rainbow Lucky Charms
 
All Right Reserved To WanyNaziar.Edited By NabilaMedan