Monday, 4 May 2015

Time Flies But Memories Remain | PDT4 ♥

Waalaikummusalam 

Alhamdulillah, harini genap seminggu jadi penganggur kehormat dkt rumah. Maka dengan ini saya melancarkan misi menternak lemak tepu! Percaya atau tak, sebenarnya entry ni dah di ‘peram’ one month before wany officially become one of Ex-KMPk batch PDT 13’15’ 
Sebagai kenang-kenangan, haruslah ada moments utk di throwback,flashback! Sejujurnya, tak tahu nak cerita apa sebab banyak sangat-sangat-sangat memories dgn manusia-manusia KMPk ni. Actually dekat matrik ni bukan semata-mata kau study, ada sampingan yang kau akan buat dan belajar
Contohnya ragam classmates, pa'el roommies, TER-scandal & crush. Coco crunch tak sedap! Kekawan yg tgh baca tuu, HYE! Suka yaa baca skodeng blog kitee sesenyap?

Garu dagu sat,haha
Okay, class utk duatahun wany ialah KT2T3. KT2T3 pulak terbahagi kpd dua, A and B, spesificnya wany one of KT2T3(b). Lepas tuh TER-scandal dgn sepet kelas A,ayoyok. Classmates wany total up semua ada 28 orang, enam Adam, duopulohdua Hawa *cewah ayat tak boleh blaa
#Photoshoot gambar class
Jatuh cinta dgn gambar ni,haha. Malam sblm photoshoot gigih u'alls iron baju purple. Ouh waktu ni sepakat perempuan purple, lelaki biru
#Lawatan ke Kellie Castle
Rindu pulak nak p lawatan-lawatan nie,haha. Teringat moments padat satu bas, dah macam sardin segera. Rasanya ni first and last as complete classmates before Hasif pindah ke matrik Kedah,sobsob T.T
#Marina Island
First trip keluar jauh sikit dr Gopeng. Sekadar mampu ke Lumut,haha. Tumpang rumah Yana (si baju biru setempek dkt depan) Jejalan b'gambar dkt Marina Island, lepaih tu makan ais krim dkt Teluk Batik, kedarah mee kari and laksa dkt tepian pantai and lastly shopping mknn laut
Time raya pecah rekod balik teruih demam. Seharian g beraya rumah lectures, padat sepuloh orang satu kerete. Thanks to Yana and Qusy sebab jd driver terohsem! And classmates sebab sesama memeriahkan suasana
Team outing paling ohsem! Haha. Sesiapa nak outing keluar lah dgn manusia-manusia ni. Confirm balik teruih tidur nyenyak esok bangun tengahari buta,mimpi ngeri for sure takde 
#Fatin Farihah
Untung sebenarnya jadi makhluk b'nama manusia ni. Paling-paling jumpa sorang dua muka spesen. So, kenalkan one of my twin dekat KMPk. Segala salahsilah, sakut paut, bau bacang, keturunan apa bagai semua tak berkaitan. Sorang lagi twin wany lelaki, Syafiq Razak namanya, haha
#Atikah Rosman
Usually, orang panggil tikah tapi wany sesuka hati panggil Mummy. Jujur cakap, wany kuat jelous dengan mummy. Pantang nampak mummy rapat sikit dgn sepet mulalah lancar silent war dekat duaduaorang tuu,haha. Sekarang nak jelous dgn sapa pun taktau
#Salimah Sultana
Ex jiran,haha. Berapa nama wany panggil pun taktahu, kekadang Sal, kekadang Shahal, kekadang You. Pepagi jee dia lah mai jemput depan pintu. Kekadang kalau malas nk p praktikal petang, hantar pesan dkt dia suruh inform madam. Lepaih tu i ni pesen tak tahu kerja apa yg ada gagahkan diri ketuk bilik dia minta copy kerja,haha. Thanks shahsal,love you!
Lumrah jadi student lah kalau kau buat kerja last minutes, dapat soalan bocor topical quiz, markah quiz rendah, dapat lecture garang tapi tak gila, lecture hall panas dan bilik tuto & lab tinggi melangkau sekalian alam plus elaun dapat lambat *part ini paling sendu T.T
Well, kalau kau lalui semua ni, taniah sebab kau dah dapat sebahagian dari secebis memori buat modal nk cerita balik dkt kaum kerabat kau *plg untung kalau kau blogger,HAHA

Akhir kata, kekawan & geng semua, wany nak minta maaf dan ampun dari hujung rambut sampai hujung kaki utk salah silap hat sengaja dan tak sengaja sepanjang dua tahun kita jd classmates, lecturemates and roommates. Mohon halal utk yg t'makan, t'ambil, t'guna. Maaf dan terima kasih utk segalanya. RINDUNYAAA KAT HANGPA! 

video
Cerita pasai classmates,
 Suatu Kisah di Kellies Castle

Yg request i update blog tuu, hadap laah, lebih afdal hapai lah sebab i ni dah ketaq kepala otak pikiaq bg keluar idea. Taip sambil melayan you dkt whatsapp lg, gigih tak i? Haha * cabuuuuut lari
InsyaAllah, esok nak cerita pasai roommies pulak 

BONUS:
#My dearest best friend, scandal, boy friend ever 
Till then, Assalamualaikum ♥ 

No comments:

Post a Comment

Rainbow Lucky Charms
 
All Right Reserved To WanyNaziar.Edited By NabilaMedan