Tuesday, 5 May 2015

Time Flies But Memories Remain | Roommates ♥

Waalaikummusalam 
Kalau setahun yg lepas, wany cerita pasal roommates Seri Teja,T4,B08 a.k.a Teratak Indah, kali ni nak story pasai roommates Seri Kerian,T3,B31. Satu bilik maximum 4 orang tp tambah roommates haram lg jadi penuh bilik,haha
#Dilla, Odah, Ira, Wanynaziar, Cypa
First and last outing as complete roommates, rasanya lah. Rasanya waktu ni bulan puasa, gagahkn diri shopping barang hadiah utk famili. Dari Angsana jalan kaki separuh jalan lepaih tu panaih, ambek bas loncat dlm 5 minit sampai laah ke Station 18. Plus, waktu ni tgk move on dgn sepet  (tak habis-habis sepet,haha)
Dah habis puasa, kita beraya la pulak, yeaah *pompom* Gigih kauuu baring atas rumput semata-mata nk b'gambar mcm ni. Utk part ni, ada buat entry khas rasanya so skip this part, haha
#Malam 31 Ogos
Hajatnya nak negok bunga api liplap, alih2 sharp 12 malam rasanya ada sekali jee. Lepaih tu alang-alang mai PJ, teruih ler b'gambar kaaau. Bunga api ke mercun ke lampu liplapliplap ke semua tolak tepi. Ouh perasan tak semua pakai baju warne putih? T-shirt putih ajet-ajet baju resmi bilik laa. Dah seronok bagai baru teringat birthday adik,haha
#Cypa Turn's 19
Plannya nak surprisekan si Cypa, last-last dia yg surprisekan kteorg dgn telekung and batang penyodok,haha. Before birthday, tiup belon-belon lekat2 dkt dinding, buatkan hiasan, keluar belikan hadiah. One of best moments actually 
#Lumut & Teluk Batik
Third time actually ke Lumut & Teluk Batik tapi kali ni dengan para-para kesayangan i'alls. Taktahu nk shortkan macam mana tp rasa macam nk buat special entry pasai trip ke Lumut & Teluk Batik ni, heee

Adat jadi roommate kalau sepanjang masa mencecet itu ini, gossip sana sini, pongpang itu ini, kekadang ada micommunication. Sifat tolenrasi dan beralah tu akan datang semula jadi jugak. Apa jadi sekali pun, at last kau akan duduk sebulat makan sekali jugak. Tak kemana pun kalau masam muka lelama. Kan?

Lastly, buat para-para kesayangan, maaf pd salah dan silap bicara, buatan, makanan, minuman. Kekadang ada perbuatan kita diluar jangkaan menguris hati kekawan. Taktahu nk cakap mcm mana tapi jauh dr dasar hati, wany minta maaf 

And, puluhpuluh ribu, jutajuta ribu ucapan terima kasih utk roommates. Lebih-lebih lagi wkt korang give support and bantuan waktu wany susah and down. Again, thanks a lots korang espcially wkt wany kena allergic, sumpah terharu gila

Cerita pasai roommies , 
 Randoms Talk

InsyaAllah, panjang umur, murah rezeki, limpah masa, lepas ni rasanya akan selalu lah TER-update blog. And, lepas ni rasa-rasa macam nak update pasai one of my favourite person dkt KMPk, haha. Katanya esok dh boleh start kerje yeer? So, mudah-mudahan Allah permudahkan segalanya utk para kesayangan, Amin  

BONUS :

#My dearest best friend, scandal, boy friend ever 
Well, Assalamualaikum and Bubye  ♥ 

No comments:

Post a Comment

Rainbow Lucky Charms
 
All Right Reserved To WanyNaziar.Edited By NabilaMedan