Wednesday, 23 December 2015

Question and Answer 2015 ♥

Waalaikummusalam 

Ter-rajin pulak update bloggie sejak kebelakangan ni. Faktor cuti mungkin. Ringkaskan cerita, wani kena tag dgn 2 org blogger (Qila & Maisarah). Wani gabungkan 20 Q&A utk jadi 1 post tau. Nak jimatkan masa dan ruang sbb study week is coming, wish me luck! 
 From Qila
  • Watching movies or listening to music? For sure listening to music! Nak2 kalau lagu yg kena dgn mood dan situasi semasa, pergh menikam-nikam kalbu. Kalau g tgk movie, of course and for sure i akan t'tido mcm tu jeee
  • A country you really wanna go travel to, and why. i taknak travel tp nak stay sana teruih (DASAR LUPA DARATAN!) Hahaha i'm not sure
  • Apa yang menarik about blog stuff ni yang buat you nak berblog? To be honest dulu start blogging sbb my sis, Syaz. Tp sekarang sbb nak abadikan secebis memori, segenggam kenangan, ceewaaah!
  • Top 3 most played songs on your iTunes, or phone, or mana-mana je la? AsyrafAfnan//Akhiri Penantianku, Harris J//Promise, Najwa Latif//Satu
  • Any scary experiences? cerita la sikit haha i selalu nightmare, nak cerita kena bukak file memory dulu
  • Tosai or roti canai? hahahaha Roti canai walaupun sbrnya tak makan dua2 sebab tak kena dgn selera
  • Are you good at playing music instruments? if yes, what is it? Takdak
  • Are you good at maths? just asking. Math? Hahaha!
  • Your favourite band, or solo artist. AsyrafAfnan! Wlpn dia bukan artis jauh sekali band dan suara tak lah sesedap mana (HAHAHA!)
  • To eat or to sleep? Both! Kenyang makan kita tidur. i underweight lorh
 From Maisarah
  • Sila memperkenal diri anda. Hai, saya NSBMN. Umur saya 20 tahun tp selalu ajet2 muda. Saya b'sifat lalang dlm banyak perkara! 
  • Adakah anda b'minat utk mempelajari bahasa asing? Nak cita sikit, dekat uni ada elektif bahasa asing cthnya Jepun tp i pilih utk tak ambik manasebab i tak minat,HAHAHA
  • Negara manakah yang anda ingin merantau? Soalan sama mcm Qila. I'm not sure lg. Any suggestion?
  • Apakah pengalaman yang paling menakutkan dalam hidup anda? Saya takut ular! Haritu jejalan ke TC, si AsyrafAfnan tiba2 b'diri b'depan tutup jalan so wani ke kanan. Ambik kau ular hitam panjang! Ghupernya org tgh buat p'tunjukkan haiwan
  • Adakah anda suka membaca novel? YES! 
  • Novel apa yang paling best untuk dibaca? Novel karya Siti Rosmizah
  • Laman web mana yang boleh tengok movie online? Ganool.com tapi rasanya M'sia block laman web ni, HAHAHA
  • Apakah hobi anda? To be honest i takdak hobi sbb i lalang, layankan semua jenis benda tp lately ni selalu tgk tutorial craft 
  • Cuba teka lagu "Welcome to duloc such a perfect town, here we have some rules, let us lay them down.." dalam movie apa? Hasil gigihan google, rasanya lyric lagu Shrek si hijau,HAHA
  • Apa makanan kegemaran anda dan kenapa? Laksa! Bihun Sup! Perut Lembu! Sebab ummi masak
Okay, that's all from me. Hajatnya nak tag orang tapi nota2 microbiology asyik memanggil dr tadi. Goodluck and assalamualaikum

7 comments:

  1. hahah :'D terima kasih sebab jawab sis :)

    ReplyDelete
  2. hahaha kelakar ;D but thanks jawab!

    ReplyDelete
  3. Asyrafafnan tuu siapa ? Heee ..
    btw, first time singgag sini. ^^ salam kenal.
    http://kimchaa.blogspot.my

    ReplyDelete
  4. rajinnya dia menjawab soalan ! :D

    ReplyDelete

Rainbow Lucky Charms
 
All Right Reserved To WanyNaziar.Edited By NabilaMedan