Saturday, 27 August 2016

Comey Kids Homestay, Kerteh ♥

Waalaikummusalam

Ada sesapa dkt sini yg tgh carik BILIK SEWA HARIAN, MINGGUAN, BULANAN? Atau anda org luar yg akan & sedang LI/practical dkt kawasan rantau, kerteh, paka? Atau anda nak bilik sewa dgn kemudahan asas yg lengkap dan selesa dgn harga berpatutan? COMEY KIDS HOMESTAY lah jawapannya!


COMEY KIDS HOMESTAY
Lot 9281, Tingkat 1 & 2, Jalan Kemaman-Dungun,
24300 Kerteh, Kemaman,
Terengganu Darul Iman.
013 235 6621 / 011 2956 3434
 
Comey Kids Homestay menawarkan penginapan (bilik) bersih dan selesa terutamanya buat orang bujang yg bekerja di sekitar Kemasek, Rantau, Kerteh, Paka & Dungun pd kadar sewaan berpatutan
 
Homestay atau bilik sewa ini berdekataan dengan segala kemudahan antaranya;
  • Bersebelahan Pejabat Zakat & HPA
  • Berhadapan Pejabat Penghulu Kerteh & Klinik Veterinar
  • Masjid
  • Kedai makan
  • Stesen minyak 
  • Pejabat Pos
  • Klinik 
  • Mesra Mall 
  • HQ Rantau Petronas
  • Petroleum Paka 
  • Berhampiran Kemasek & Rantau +/- 5KM
  • Berhampiran Paka +/- 10 KM
TINGKAT 1 
Persediaan ;
  • 5 bilik ( 2 bilik kelamin, 3 bilik bujang)
  • 8 katil ( 2 katil queen, 2 katil bujang utk setiap bilik bujang)
  • 2 bilik air
 Bilik 1 & 2 (katil queen saiz, aircond, kipas, almari)

 
Bilik 3, 4 & 5 (katil single saiz, aircond, kipas, almari)

 

Tv + ASTRO & Wi-Fi
 
Ruangtamu

Kemudahan ; 
  • Sofa
  • Meja kopi
  • Tv + ASTRO
  • Katil queen saiz + tilam & bantal ( bilik 1 & 2)
  • Katil single saiz + tilam & bantal ( bilik 3,4 & 5)
  • Almari setiap bilik 
  • Aircond setiap bilik
  • Kipas angin setiap bilik
  • Peti ais
  • Tuala
  • Cadar, sarung bantal & comforter
  • Tong sampah
  • Waterheater (bilik air)
Kadar sewaan (sekepala) ;
  • Harian RM70
  • Mingguan *BOLEH RUNDING
  • Bulanan RM500
  • Boleh runding 
TINGKAT 2 
Persediaan ;
  • 10 bilik ( 4 bilik utk perempuan & 6 bilik utk lelaki)
  • 10 katil ( 1 bilik 1 katil single)
  • 7 bilik air (3 utk perempuan & 4 utk lelaki, ASING2)
 
 Bilik (katil single saiz, kipas & almari)
 
 Bilik (katil single saiz, kipas & almari)
Kemudahan (setiap bilik) ;
  • Katil single saiz + tilam & bantal 
  • Almari
  • Kipas
  • Waterheater (bilik air)
  • Aircond *dlm perancangan*

NOTA PENTING! Bilik penyewa perempuan & lelaki TIDAK BERCAMPUR dan dipisahkan dgn 2 pintu utama! 

 
4 Bilik tidur utk perempuan

 

6 Bilik tidur utk lelaki
Kadar sewaan (sekepala) ;
  • Harian RM40
  • Mingguan *BOLEH RUNDING
  • Bulanan RM300
  • Boleh runding
WAKTU 
  • Check in ; 2 Petang 
  • Check out ; 12 Tengahari
  • Boleh runding
TEMPAHAN
Tempahan perlu dibuat sebelum tarikh menginap serta membuat bayaran pendahuluan sekurang-kurangnya RM50.00. Boleh bayar cash by hand atau bank-in (slip bayaran perlu dihantar melalui whatsApp).

HUBUNGI KAMI
Bg menempah bilik kami di Lot 9281 aras 1 & 2 Kerteh boleh hubungi 01129563434 (Pn.Zaini) atau 019 9051425 (En.Naziar). Utk mengetahui lbh lanjut atau nak b'tanya b'kenaan homestay dan sebagainya boleh, 

Monday, 27 June 2016

Jelajah Inspirasi Selatan

Waalaikummusalam 

Hyeee. It's been a while since my last post. I have been through a lot of things in this 4 month. And, alhamdulillah i survived and just end my junior year in UMT, yeaaah congrats dear self HAHA


Selalu jgk laa stalk blog sendiri and i was like "seriously 1 post je sepanjang 2016?" Honestly, tak tahu nak start dari mana sebab byk citer tapi tak tahu nk start mana dulu. Ada happy, ada sedih, ada duka, ada gembira. Jadi, kita start dgn happy dulu 

The latest, program Jelajah Inspirasi Selatan gabungan kelab sekretariat rukun negara (SRN) dn kelab gerakkan pengguna siswa (GPS). Well, nama pun jelajah selatan jadi unofficially-nya we'lls akan jejalan tp secara officially adalah aktiviti under SRN & GPS
*sis Suez, sis Wani & sis Lissa 
For this trip, wani bawak my lovely dolly molly roommies ANN 110, sis Suez (sue-zack) & Lissa. Unfortunately, mirahz (mirah-zack) tk dpt join sbb balik cuti study week. Oky its our first and last trip luar Tganu as roommates. Giler payah weyh nk kumpul satu bilik, kteorg tak pnh dpt outing b'empat or even makan b'empat, seedih!

Gerak dari UMT ke Johor dlm pukul 10.30 malam mcm tuu. So bila gerak malam sahlah i tido jadi p'jalanan yg makan masa 8-9 jam tak terasa sgt tp terasa jgk sebab sejuk dgn tak selese tidur. Dlm pukul 6.30 pg rasanya, alhamdulillah dh sampai Johor

Tentetif p'tama program adalah melawat Pusat Jagaan Warga Emas Nur Ehsan, Kempas Baru. Aktiviti ni under SRN yeer. Sebelum sampai, dlm kepala ni dok pesan "jangan emo,control and behave" sbb kita blh expect apa senario yg kita akn nmpk bila sebut "pusat jagaan". Tp, bila jejak kaki masuk sini, it was like a normal house
Okay, dkt sini mmg khusus utk warga emas lelaki jee. Tak silap wani, total up ada 3 cawangan, utk warga emas lelaki, warga emas perempuan & utk ank yatim,susah. Dkt sini dh lega sikit sbb tak emo sgt lah  sbb risau jgk bila ada makcik2,nenekyg t'emosi tgk anak2 dara UMT, lolz hahaha
So, first activities is cleaning! Sebenarnya takde ape sangat nk b'gotong royongnya sebab nurse dgn staff mmg akan cleaning setiap pagi. Selain keselamatan, kebersihan jg penting ya anak-anak sekalian especially utk warga emas. Ada 4 dorm tak silap wani and setiap satu ada ketogori sendiri cth; dorm utk yg b'kerusi roda/lumpuh
Best part of the activities is suap makan. Its my first experience suapkan org tua. Wkt wani suap, dlm hati ni dok terbayang "boleh ke aku bg layanan mcm ni utk abah?". Aktiviti mcm ni nampak simple tp kesan dia mendalam. Org mcm ni lah yg akan buat kita b'syukur dan lebih menghargai ibu ayah kita. Dia bg peluang utk kita fikir balik pasal ayah, mak and everything
*Pusat Jagaan Warga Emas Nur Ehsan, Jalan Denai 1, Kempas Baru, JB
Selesai aktiviti under SRN jadi boleh lah b'gerak ke UTM utk aktiviti under GPS. Tapi aktiviti ptg dgn malam bebas so boleh jejalan dan shopping. Org paling excited confirm leer si lissa sbb it her place kn
Lisa kate, kacang pool hj dkt dgn bomba larkin is the best dan famous. First time jgk utk wani makan kacang pool and i like it! Sumpah kena dgn selera. Jadi, hat mana nak mai rasa kacang pool johor boleh la mai Kacang Pool Hj. Google jaa "kacang pool larkin bomba" Tak rugi rm6 angpa!
Kenyang perut baru ada tenaga nk shopping! Tak silap p JB city square dgn Bazar Karat. My girls especially Lissa sangat all out lepas gian shopping. So, banyak gambar we'lls selfie. Thanks suez for ur iphong!
*Bazar Karat 
Settle day one Jelajah Inspirasi Selatan!
*wajah kesegaran pagi anak muda ANN 110
Second day adalah program under GPS dgn kerjesama GPS UTM. Pepagi haruslah b'sarapan, makanan sedap dan murah sikit compare UMT, hahaha. Lepas tu mcm biasalah ada briefing pasal UTM oleh pengerusi GPS UTM, Nizam. Yg menarik pasal briefing is gelak si nizam, rare betui. Habis briefing haruslah jejalan UTM . Aktiviti sangat rilex chill tp pecah peluh jgk la b'jalan
*Alumni PDT kt2t3 KMPk aka sis SRN 
*Thanks for being part of me girls
*Soaring Upwards
#selfnote ; Nanti kalau ada buat trip ke university lain, bawak bendera Msia dgn bendera loga uni memasing. Ni bukan wani sesaje pesan tapi sbb En b'kopiah pesan. Ingat! Overall, johor best! makanan sangat sedap even pedas sikit,murah. tempat shopping byk. 

And my last post was about my best buddy, Azim. He'll back to Kerteh,Msia this wednesday (insyaallah moga selamat semuanya) and celebrate raya with me cause we both got matching color baju raya. Lolz kidding bro 
Salam 23 Ramadhan 

Saturday, 6 February 2016

When we are apart, you'll never be alone

Waalaikummusalam 

It's 1:31 am, 6/2/16. I keep listening to Shawn Mendes//Never Be Alone and i can't sleep because i keep thinking about you (sweet kan aku?First of all, i'm dedicating this post to my one and only best friend since high school, Mohd Azim Bin Mohammad (percayalah sampai skrg aku t'tukar nama kau dgn ayah kau)

Sebenarnya tak banyak aku mampu luahkan apa aku rasa, apa aku fikir dan apa aku pendam selama persahabatan kita. Sebab selalu sgt kita borak kosong sampai kkdg aku rasa malas nk rahsia apa2 dkt kau (mujur tahu batas halal haram) Well bro,kau selalu request aku citer pasal kau bila aku tandus dan kemarau idea. Tapi selalu aku buat deeeerk jee. I think today is the right day

So here we go...


Kita b'kawan since form 1. At that time kita lain2 kelas, ingat tak? Aku krea dan kau ino (happy tak kita sama kelas form 2?) Mungkin sbb kita sama2 librarian & pbsm. Aku ingat lg kau selalu jadi org tgh antara aku dgn hazim (muka terpaksa tanpa rela kau HAHAHA) Naik form 2, kau agak dingin dgn aku. Pantang kalah, aku pn angin timur barat dgn kau 


Bila form 3, dinginnya kau sampai aku t'paksa lantik kau jd sifu math aku. Wkt rehat which is wkt kau tido, aku datang depan kacau kau. Tanya soalan math yg ntah pape padahal bila kau explain aku tak dengar satu habuk pn. sampai one day, kau belikan aku ice cream sundae (which forever favorite) i try my best utk jernihkn hubungan kita sbb i know aku penyebab kita dingin, hehehe


Form 4, sendu tersedu-sedu bila kau pindah mrsm tak bgtahu aku. Aku ingat kau dh habis merajuk tp ghupernya kau lg kuat merajuk (kau hutang aku part ni). Bila form 5, aku dpt msg dr unknown number yg b'tanya khabar yg akhirnya jd supporter tetap aku!


Peeeergh hebat teknik flashback aku 
Dari form 1 sampai lah sekarang, kau teguh dgn aku sbg sahabat yang ; tak kan pujuk aku kalau aku merajuk (wlpn kau puncanya) ; pihak pembangkang dlm setiap hujah & idea aku ; set level aku dr dulu sampai skrg sbg budak ; selalu pesan "selekeh itu comel" ; penasihat pribadi aku ; pengkritik tetap pilihan aku
Kalau ditolak ditambah, adalah lbh kurang 9 tahun kita together. Se-jauh mana kau berlalu, se-luas mana kau meneroka, se-dalam mana kau mendalami sedarlah aku sentiasa ada utk kau. Sebab, kau kan appa aku

Lastly bro, aku doakan semoga kau diberi kekuatan, ketabahan dan kecekalan menghadapi hari2 mendatang, selamat pergi dan pulang dgn kejayaan azim. Dkt sana jgn lupa plk aku ni, tiap tahun aku tuntut hadiah birthday dr sana tau HAHAHAHA. Oky, dh jgn nangis, aku ada nii 

Rainbow Lucky Charms
 
All Right Reserved To WanyNaziar.Edited By NabilaMedan