Saturday, 6 February 2016

When we are apart, you'll never be alone

Waalaikummusalam 

It's 1:31 am, 6/2/16. I keep listening to Shawn Mendes//Never Be Alone and i can't sleep because i keep thinking about you (sweet kan aku?First of all, i'm dedicating this post to my one and only best friend since high school, Mohd Azim Bin Mohammad (percayalah sampai skrg aku t'tukar nama kau dgn ayah kau)

Sebenarnya tak banyak aku mampu luahkan apa aku rasa, apa aku fikir dan apa aku pendam selama persahabatan kita. Sebab selalu sgt kita borak kosong sampai kkdg aku rasa malas nk rahsia apa2 dkt kau (mujur tahu batas halal haram) Well bro,kau selalu request aku citer pasal kau bila aku tandus dan kemarau idea. Tapi selalu aku buat deeeerk jee. I think today is the right day

So here we go...


Kita b'kawan since form 1. At that time kita lain2 kelas, ingat tak? Aku krea dan kau ino (happy tak kita sama kelas form 2?) Mungkin sbb kita sama2 librarian & pbsm. Aku ingat lg kau selalu jadi org tgh antara aku dgn hazim (muka terpaksa tanpa rela kau HAHAHA) Naik form 2, kau agak dingin dgn aku. Pantang kalah, aku pn angin timur barat dgn kau 


Bila form 3, dinginnya kau sampai aku t'paksa lantik kau jd sifu math aku. Wkt rehat which is wkt kau tido, aku datang depan kacau kau. Tanya soalan math yg ntah pape padahal bila kau explain aku tak dengar satu habuk pn. sampai one day, kau belikan aku ice cream sundae (which forever favorite) i try my best utk jernihkn hubungan kita sbb i know aku penyebab kita dingin, hehehe


Form 4, sendu tersedu-sedu bila kau pindah mrsm tak bgtahu aku. Aku ingat kau dh habis merajuk tp ghupernya kau lg kuat merajuk (kau hutang aku part ni). Bila form 5, aku dpt msg dr unknown number yg b'tanya khabar yg akhirnya jd supporter tetap aku!


Peeeergh hebat teknik flashback aku 
Dari form 1 sampai lah sekarang, kau teguh dgn aku sbg sahabat yang ; tak kan pujuk aku kalau aku merajuk (wlpn kau puncanya) ; pihak pembangkang dlm setiap hujah & idea aku ; set level aku dr dulu sampai skrg sbg budak ; selalu pesan "selekeh itu comel" ; penasihat pribadi aku ; pengkritik tetap pilihan aku
Kalau ditolak ditambah, adalah lbh kurang 9 tahun kita together. Se-jauh mana kau berlalu, se-luas mana kau meneroka, se-dalam mana kau mendalami sedarlah aku sentiasa ada utk kau. Sebab, kau kan appa aku

Lastly bro, aku doakan semoga kau diberi kekuatan, ketabahan dan kecekalan menghadapi hari2 mendatang, selamat pergi dan pulang dgn kejayaan azim. Dkt sana jgn lupa plk aku ni, tiap tahun aku tuntut hadiah birthday dr sana tau HAHAHAHA. Oky, dh jgn nangis, aku ada nii 

Rainbow Lucky Charms
 
All Right Reserved To WanyNaziar.Edited By NabilaMedan